Ευρύχωρο και ευέλικτο το νέο Civic Tourer

Μια ενδιαφέρουσα έκδοση, στο μικρομεσαίο της μοντέλο Civic, πρόσθεσε η Honda. Πρόκειται για το  Civic Tourer το οποίο έρχεται να καλύψει την ανάγκη των Ευρωπαίων καταναλωτών για ένα αυτοκίνητο το οποίο θα διαθέτει:
- Μεγάλο ρεζερβουάρ
- Πρακτικές λύσεις αποθήκευσης
- Ευρύχωρο εσωτερικό για οδηγό και επιβάτες
- Ευελιξία και ευκολία στο παρκάρισμα
- Υψηλά επίπεδα δυναμικών επιδόσεων και οικονομίας στην κατανάλωση καυσίμου

Το  Civic Tourer  διαθέτει ένα δυναμικό , κομψό και αεροδυναμικό αμάξωμα με σπορ χαρακτηριστικά που πιστοποιούνται από το νέο μαύρο διακοσμητικό στον εμπρός προφυλακτήρα. Το κρύσταλλο του πίσω φινιστρινιού επεκτάθηκε για να καλύψει την κολόνα D, ενώ το ένθετο της πίσω πόρτας είναι ψηλότερο κατά 17 εκατ. συγκριτικά με το 5θ Civic, δημιουργώντας μία δημιουργική στυλιστική γραμμή.
Το εσωτερικό του Civic Tourer είναι σπορ και ποιοτικό, υιοθετώντας τις αναβαθμίσεις που σημειώθηκαν στο πρόσφατα αναβαθμισμένο 5θ Civic όπως οι λευκές ραφές στο τιμόνι, στα καθίσματα και στις προστατευτικές επενδύσεις των γονάτων. Τα μαύρα μπουτόν στο πάνελ του ηχοσυστήματος, οι διακόπτες στο τιμόνι και οι αεραγωγοί φέρουν νέα χρωμιωμένα πλαστικά πλαίσια. Το μέγεθος του τιμονιού του νέου Civic Tourer έχει μεγαλύτερη διάμετρο για καλύτερη αίσθηση στα χέρια του οδηγού για βέλτιστο έλεγχο.
Το Civic Tourer διεκδικεί τον τίτλο του πιο συμπαγούς Wagon στην κατηγορία C που διαθέτει όμως κορυφαίο χώρο αποσκευών. Με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση προσφέρει 624 L μέχρι την εταζέρα. Με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, προσφέρει 1668 λίτρα μέχρι την επένδυση οροφής.  
Το Civic Tourer είναι το πρώτο παγκοσμίως αυτοκίνητο παραγωγής που διαθέτει σύστημα ενεργής προσαρμογής των πίσω αποσβεστήρων (Adaptive Damper System). Το νέο σύστημα που έχει τρεις ρυθμίσεις – άνετη, κανονική και σπορ, προσαρμόζει αυτόματα την απόσβεση της πίσω ανάρτησης σε κλάσματα του δευτερολέπτου σύμφωνα με τις οδηγικές συνθήκες. Έτσι το αυτοκίνητο παραμένει άνετο σε ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο και παράλληλα σταθερό και σβέλτο στη σπορ οδήγηση.
Με περαιτέρω βελτιώσεις στο σύστημα διεύθυνσης μέσω ρύθμισης του EPS, το Civic Tourer αντιδρά άμεσα και προβλέψιμα στις εντολές του οδηγού σε δρόμους με στροφές και στις υψηλές ταχύτητες, προσφέροντας μία οδηγική εμπειρία απόλυτης ακρίβειας και αξιοπιστίας.
Για την κίνηση του νέου Civic Tourer φροντίζει ο ολοκαίνουργιος πετρελαιοκινητήρας  1.6 i-DTEC που  είναι ο πρώτος της επόμενης γενιάς της σειράς Earth Dreams Technology της Honda που παρουσιάζεται στην Ευρώπη. Ο ελαφρύτερος κινητήρας στην κατηγορία του και ο πλέον αθόρυβος θα προσθέταμε εμείς, αποδίδει ισχύ 120 ίππων/4.000 σαλ. και ροπή 300 Nm/2.000 σαλ. με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 99g/km*. Συνεργάζεται με εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων ενώ διαθέτει σύστημα Start & Stop (τεχνολογία Idle Stop ) για μεγαλύτερη εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμου.
Το Civic Tourer διαθέτει μια μεγάλη γκάμα εξελιγμένων συστημάτων  ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που το καθιστούν άνετο, ασφαλές, εργονομικό και δυναμικό.
Στην ελληνική αγορά το νέο Civic Tourer διατίθεται σε δύο εκδόσεις Comfort και Sport με τιμές 24.200 ευρώ (22.770 με απόσυρση) και 26.950 ευρώ (25.520 με απόσυρση).
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης