Η Hyundai λοιπόν με σκοπό να ανανεώσει το ενδιαφέρον στην γκάμα της, πραγματοποίησε ένα ελαφρύ facelift στο μικρό της. To φρεσκάρισμα του i20 δεν περιορίστηκε μόνο στην αλλαγή της εξωτερικής του εμφάνισης, αλλά και στην προσθήκη ενός ολοκαίνουριου τρικύλινδρου diesel κινητήρα. Είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε πεντάθυρο με αρχική τιμή που αγγίζει τα 10.990 €, με την τρέχουσα έκπτωση και απόσυρση.
Στην εξωτερική εμφάνιση, οι αλλαγές επικεντρώθηκαν στο μπροστινό μέρος, το οποίο απέκτησε μια πιο νεανική κοψιά για να ταιριάζει γάντι με την καινούρια εταιρική αισθητική της εταιρείας. Οι έντονες ακμές του μπροστινού μέρους διατρέχουν τα πλαϊνά και σταματούν στην 5η πόρτα, η οποία παραμένει απαράλλαχτη. Μόνο τα πίσω φωτιστικά έγιναν λίγο πιο διάφανα, εξακολουθώντας όμως να θυμίζουν έντονα, εκείνα του πεντάθυρου Corsa.
Στο εσωτερικό θετική εντύπωση δημιουργούν τα καλά μονταρισμένα πλαστικά, τα οποία αν και είναι ποιοτικά στο μάτι, στην αφή είναι αρκούντως σκληρά. Ανάλογα όμως με την έκδοση το εσωτερικό μπορεί να αποκτήσει μέχρι και premium προδιαγραφές.
Ο όρος premium δεν είναι υπερβολικός. Δεν βρίσκεις κάθε μέρα σε οικονομικά supermini, κάμερα οπισθοπορείας ενσωματωμένη στον ηλεκτροχρωματικό εσωτερικό καθρέπτη, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, αυτόματο κλιματισμό, συνδέσεις USB, AUX, Bluetooth σύνδεση για τηλέφωνο με χειριστήρια στο τιμόνι, είσοδος χωρίς κλειδί και start button, πλήρη υπολογιστή ταξιδιού, αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες.
Οδηγικά, δεν σε ωθεί να κυνηγάς τα apex κάθε στροφής, αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Περισσότερο σε φτιάχνει με την πολύ ποιότητα κύλισης του, το όλως περιέργως καλοζυγισμένο τιμόνι και το γερό κράτημα, που δεν ξυπνάει εύκολα το ESP. Το χαρακτηριστικό όμως, που πραγματικά σε κάνει να χαμογελάς κάθε φορά που κοιτάς τον υπολογιστή ταξιδιού στην μικρή οθόνη του κεντρικού ταμπλό, είναι η ολιγάρκεια του σε καύσιμο.
Αν μόλις έχεις οδηγήσει βενζινοκίνητο ατμοσφαιρικό θα τραβάς τα μαλλιά σου με τις μέσες καταναλώσεις του i20 που είναι της τάξεως των 4,7 με 5,2 l/ km. Τα πολιτιστικά σοκ δεν σταματούν εδώ, αλλά συνεχίζονται στο βενζινάδικο της γειτονιάς. Με 15 € έχεις γεμίσει το μισό ντεπόζιτο και όλα αυτά έχοντας ικανοποιητικές επιδόσεις και ροπάτη λειτουργία του κινητήρα εκεί που πραγματικά την χρειάζεσαι στην πόλη, δηλαδή στις χαμηλομεσαίες.
Φωτιά στην άσφαλτο δεν βάζει και με πλήρες φορτίο μπορεί να χρησιμοποιείς λίγο παραπάνω τον λεβιέ από το εξάρι κιβώτιο. Για αυτούς όμως, που θέλουν το κάτι παραπάνω στη δύναμη, υπάρχει και το 1.4 CRDi με τα 90 άλογα, αλλά πληρώνει τέλη κυκλοφορίας κοντά στα 100 € κάτι που με τον μικρό CRDi το αποφεύγεις (τουλάχιστον μέχρι στιγμής).
Οι μόνες πραγματικά αρνητικές παρατηρήσεις μας περιορίζονται, στα ογκώδη καθίσματα, τα οποία αν και άνετα, κλέβουν αρκετό χώρο από τα πόδια των πίσω επιβατών και στην λειτουργία της ανάρτησης στις εγκάρσιες ανωμαλίες, η οποία συγχρονίζει λίγο άκομψα, ταλαντώνοντας υπερβολικά το αυτοκίνητο.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.