Κλείσιμο

Τα νέα 5άστερα μοντέλα απο τον EuroNCAP

Ο EuroNCAP, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα δοκιμών πρόσκρουσης για 12 νέα οχήματα. Πρώτα αυτοκίνητα αυτού του μήνα, με βαθμολόγηση ‘’πέντε αστέρια’’ ασφάλειας, είναι:

Το Audi Q3, η BMW -Σειρά 1, το Chevrolet Captiva, το Fiat Freemont, το Ford Ranger, το Hyundai Veloster, η Mercedes M-Class, τα Opel / Vauxhall Astra και Opel / Vauxhall Zafira Tourer, η Lancia Thema και η Toyota Yaris. Η Lancia Voyager βαθμολογήθηκε με ‘’τέσσερα αστέρια’’.

Το πιο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα αυτό το μήνα είναι για το Ford Ranger (φωτό), το πρώτο pick-up που πετυχαίνει ‘’πέντε αστέρια’’, με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της αξιολόγησης του EuroNCAP. Η τρίτη γενιά μοντέλου, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη Ford Αυστραλίας, έχει σημαντική βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο του 2008 –βαθμολογία 2 αστέρια στην προστασία επιβατών.

Ειδικότερα, με 81% στη βαθμολογία πεζών το Ranger σημειώνει την υψηλότερη βαθμολογία που έχει καταγραφεί σε pick-up σε δοκιμές του Euro NCAP μέχρι σήμερα, θέτοντας νέα πρότυπα στον τομέα αυτό. Η επίδοση αυτή είναι αποτέλεσμα της ήπιας σχεδίασης του εμπρός μέρους ώστε να απορροφά την ενέργεια της πρόσκρουσης για την καλύτερη προστασία των πεζών.


Άλλα αυτοκίνητα που είχαν καλά αποτελέσματα στην προστασία των πεζών περιλαμβάνουν τη Σειρά 1 της BMW, τη Mercedes M-Class και το Toyota Yaris, με όλες τις βαθμολογίες άνω του 60%, το κατώτατο όριο που ο Euro NCAP θα θέσει ως βαθμολογία ‘’πέντε αστέρων’’ από το 2012 και μετά.
Η BMW Σειρά -1 είναι εξοπλισμένη με το προηγμένο σύστημα Assist eCall, αυτόματο σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης.


Στα τελευταία αποτελέσματα του EuroNCAP, το Fiat Freemont, η Mercedes M-Class, η Lancia Thema και Voyager είναι εξοπλισμένα με ‘’ενεργά καπό’’, προκειμένου να βελτιωθεί η προστασία των πεζών. Σε αυτά τα αυτοκίνητα, αισθητήρες ανιχνεύουν όταν χτυπηθεί πεζός, ώστε οι ενεργοποιητές να ανασηκώνουν το καπό για να παρέχει προστασία από τα σκληρά τμήματα του αυτοκινήτου. Αν και είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ορισμένοι κατασκευαστές επενδύουν σε μέτρα υψηλής τεχνολογίας για την προστασία των πεζών, ακόμα υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.

Η Lancia Thema, Lancia Voyager και Fiat Freemont είναι τα τρία πρώτα αποτελέσματα μετά την εξαγορά της Chrysler από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat . Η Lancia Thema κέρδισε συνολικά ‘’πέντε αστέρια’’, ενώ το νέο Voyager ‘’ 4 αστέρια’’.

Το νέο Chrysler Voyager, σε σχέση με αυτό που δοκιμάστηκε το 2007, προσφέρει καλύτερη ασφάλεια με 79% στην προστασία ενηλίκων και το 67% στην προστασία των παιδιών. Τέλος, το Fiat Freemont -ένα 7θέσιο MPV βασισμένο στο Dodge Journey, σημείωσε επίσης συνολική βαθμολογία ‘’πέντε αστέρια’’ του Euro NCAP.

Πηγή: skai.gr