Κλείσιμο

Aντίο Sic:Στο πιο ψηλό βάθρο,που υπάρχει


Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου συνόδευσαν την Πέμπτη το απόγευμα το Mάρκο Σιμοντσέλι στην τελευταία του κατοικία.

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, άνθρωποι των MotoGP, συμπολίτες, απλοί άνθρωποι, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο Coriano για να αποχαιρετήσουν τον 24χρονο αναβάτη που έχασε τη ζωή του την Κυριακή στην πίστα της Sepang.

Η μικρή πόλη του Rimini έγινε τις τελευταίες μέρες το κέντρο της Ιταλίας, το κέντρο του κόσμου των μηχανοκίνητων σπορ. Παντού υπήρχε κάτι που να θυμίζει τον SuperSic. Μια αφίσα, μια φωτογραφία, ένα γρκάφιτι...

Στον ναό έφτασαν πρώτα τα μέλη της οικογένειας του Σιμοντσέλι, ο πατέρας του Πάολο, η μητέρα του Ροσέλα, η αδερφή του Μαρτίνα, όπως και η σύντροφός του Κέιτ, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων συμπαράστασης.

Τα χειροκροτήματα έγιναν πολύ πιο δυνατά κατά τη είσοδο του φέρετρου με τη σορό του Σιμοντσέλι, λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα, στα χέρια κοντινών του φίλων.

Τη λειτουργία τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας του Ρίμινι, Φρανσέσκο Λαμπιάσι, ο οποίος συγκίνησε τους πάντες με τα λόγια του: "Τη νύχτα πριν από την τελευταία κούρσα, είπες ότι ήθελες να κερδίσεις το γκραν πρι, επειδή πάνω στο βάθρο θα τα έβλεπες όλα καλύτερα.

"Θρηνούμε για τις ώρες που δεν μπορούμε να σε βλέπουμε, αλλά μας δίνει χαρά και γαλήνη η ελπίδα ότι βρίσκεσαι στο πιο ψηλό βάθρο που υπάρχει. Αντίο Μάρκο".

Την κηδεία του Σιμοντσέλι τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο υπουργός αθλητισμού Ρόκο Κρίμι και η υπουργός νεότητας Τζιόρτζια Μελόνι, εκπροσωπώντας την ιταλική Πολιτεία.

Παρόντες ήταν και πολλοί άνθρωποι του MotoGP: οι συναθλητές του Χόρχε Λορένθο, Ράντι ντε Πουνιέ, Λόρις Καπιρόσι και Ματία Παζίνι, ο διακεκριμένος γιατρός του σπορ Κλαούντιο Κόστα και φυσικά ο καλός του φίλος Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος ανέβηκε πάνω στην Honda της Gresini με το νούμερο 58 που οδηγούσε ο Σιμοντσέλι, για μια τελευταία, συμβολική γκαζιά στη μνήμη του.

Η έξοδος του φέρετρου από την εκκλησία με τελικό προορισμό το νεκροταφείο του Κοριάνο, έγινε υπό τους ήχους του τραγουδιού "Siamo solo noi" ["Είμαστε μόνο εμείς"] του ιταλού τραγουδιστή Βάσκο Ρόσι, το οποίο ήταν το αγαπημένο του Super Sic.

H σορός του Σιμοντσέλι είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Κοριάνο την προηγούμενη μέρα. Δεκάδες χιλιάδες ήταν οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πόλη για να του πουν το τελευταίο αντίο, αφήνοντας λουλούδια, φωτογραφίες και αφιερώσεις.

Εκεί φυσικά ήταν και ο κολλητός του, ο Valentino Rossi, που περνάει τον δικό του Γολγοθά αφού εκτός του ότι έχασε έναν καρδιακό φίλο, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραγικό περιστατικό της Sepang. Συνοδευόμενος από την σύντροφό του Marwa Klebi, ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν μπορούσε να κρύψει τη θλίψη του. Πολλές φορές όταν η κάμερα ζούμαρε στο πρόσωπό του ήταν σα να ταξίδευε αλλού με το νου του, ίσως στις καλές μέρες που πέρασαν μαζί με τον SuperSic, τότε που έπαιρναν τα μηχανάκια τους και πήγαιναν για motocross...

Την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άνθρωποι από όλον τον κόσμο και αναβάτες που δεν μπόρεσαν να παραστούν στην κηδεία αποχαιρετούσαν με το δικό τους τρόπο τον Marco.

Μπροστά από το φέρετρο είχαν τοποθετηθεί οι μεγάλες αγάπες του. Η Gilera RSA 250 με την οποία στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2008 στα 250cc και η Honda RC212V που οδηγούσε φέτος. Τις μοτοσυκλέτες μετέφεραν εκεί ο Valentino Rossi και ο Mattia Pasini.

Η τελετή διήρκησε μία ώρα και στο τέλος αυτής, αφού πρώτα ο κόσμος συλλυπήθηκε τα μέλη της οικογένειας, το φέρετρο μεταφέρθηκε έξω από την εκκλησία, υπό τους ήχους του αγαπημένου τραγουδιού του Sic «Siamo solo noi», του Vasco Rossi.

Για λίγα λεπτά, στήθηκε μια μικρή αποχαιρετιστήρια γιορτή στη μνήμη του 24χρονου αναβάτη. Πάνω σε ένα χαλί το φέρετρο με τη σορό του Marco και γύρω του οι δικοί του άνθρωποι, ο πατέρας του, η μικρή του αδερφή, φίλοι, όλοι τους καθισμένοι στο έδαφος σταυροπόδι. Και ο Vasco ρόκαρε... Ακουγόταν μόνο χειροκροτήματα και η φωνή του Ιταλού ροκά. Τίποτα άλλο...

Και μετά η Kate. Η 24χρονη σύντροφος του Marco, πήρε ένα μικρόφωνο και είπε δυο λόγια στον αγαπημένο της. «Ήσουν ένας τέλειος άνθρωπος και οι τέλειοι άνθρωποι δεν μπορούν να ζουν μαζί με εμάς, τους κοινούς θνητούς». Πόση δύναμη πια έχει αυτή η κοπέλα... Ακολούθησε ο Dr. Costa, που δεν άντεξε, ξέσπασε σε λυγμούς.

Πηγή: skai.gr