Κλείσιμο

«Έφυγε» ο Δημήτρης Σακελλαρόπουλος


Ο Δημήτρης Σακελλαρόπουλος έφυγε ξημερώματα Παρασκευής για το επόμενο ταξίδι του και μας άφησε παρακαταθήκη την αγάπη του για το αυτοκίνητο και το δυναμισμό του για το επιχειρείν.O Δημήτρης Σακελλαρόπουλος, στέλεχος για δεκαετίες στο χώρο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έφυγε σε ηλικία 64 ετών.

Ο Δημήτρης Σακελλαρόπουλος, διετέλεσε Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Motor Ελλάς από το 1999-2009, και ήταν ο άνθρωπος ο οποίος εκτόξευσε την εταιρία, την τελευταία δεκαετία, στις πρώτες θέσεις στο θέμα των πωλήσεων.

Τολμηρός και αποφασιστικός σαν άνθρωπος έδωσε το δικό του στίγμα στο χώρο του αυτοκινήτου.
Δεν δίστασε να παίξει ο ίδιος σε τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ της Ford στην Ελλάδα, βάζοντας έτσι κύρος σε αυτό που θέλει να πει η μάρκα. Δεν δίστασε να αντιπαρατεθεί με το Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου. Δεν δίστασε να τα βάλει με την ασθένεια. Ισως ήταν ο μόνος αγώνας που έδωσε και δεν κέρδισε. Θα θυμόμαστε τον Δημήτρη Σακελλαρόπουλο που συνετέλεσε τα μέγιστα στη θεαματική αλλαγή της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου.

Ο Δημήτρης Σακελλαρόπουλος γεννήθηκε στις 29 Απριλίου του 1946. Μετά τις σπουδές του εργάστηκε στον Καναδά και όταν ήρθε στην Ελλάδα ήταν διευθυντής ανταλλακτικών και αξεσουάρ στην Generak Motors, αρχικά (1979-1981) και μετά διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ (1981-1984). Το 1985 αναλαμβάνει γενικός διευθυντής στη Fiat - Παπαϊωάννου.

Από το 1985 μέχρι το 1992 υπήρξε γενικός διευθυντής των Seat και Saab, του ομίλου Βασιλάκη. Την περίοδο 1992 – 1996 βρέθηκε στην Toyota ως διευθυντής μάρκετινγκ και πωλήσεων (έχοντας μεγάλη αντιπαράθεση με τον πρώην πρόεδρο της μάρκας Τάκη Αθανασόπουλο, μετέπειτα αντιπρόεδρο Toyota Ευρώπης και ύστερα πρόεδρο της ΔΕΗ), ενώ τη διετία 1996-1997 ήταν γενικός διευθυντής σε Citroen και Chrysler, του ομίλου Συγγελίδη. Το 1998 ανέλαβε διευθυντής ανάπτυξης του ομίλου Σφακιανάκη, και τον Αύγουστο του 1999 τα ηνία της Ford, έως το Νοέμβριο του 2009 που παραιτήθηκε. Συλλυπητήρια στα δύο του παιδιά και τη σύζυγό του.

Η τελετή αποχαιρετισμού θα γίνει αύριο Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 16:00, στον Άγιο Τρύφωνα στο κοιμητήριο Κηφισιάς, Καρπάθου & Αγ. Τρύφωνος.
Πηγή: skai.gr