«Ελάτε μαζί μας»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία του ΠΣΑΠ, η συνάντηση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών με τους αρχηγούς των ομάδων που μετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν τα όσα άσχημα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στα ελληνικά γήπεδα και κυρίως οι επιθέσεις που έχουν δεχθεί ποδοσφαιριστές και πρόταση του Συνδέσμου είναι η αποχή από τους αγώνες.

Σχετικά με τη Σούπερ Λίγκα, η πλειοψηφία είπε "ναι" στην αποχή, όμως τόνισαν πως, για να γίνει η αποχή, θα πρέπει να είναι καθολική η συμμετοχή. Και όσο υπάρχουν ομάδες που δηλώνουν ότι θα κατέβουν να αγωνιστούν, οι υπόλοιποι δεν μπορούν να απέχουν. Υπέρ τάχθηκαν οι ποδοσφαιριστές των ΠΑΕ ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος, Λάρισα, Ηρακλής, Ξάνθη, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Πανσερραϊκός. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος, εξερχόμενος από τα γραφεία, προέβη σε ανοιχτό κάλεσμα προς τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης, του Εργοτέλη, της Καβάλας, της Κέρκυρας, του Ολυμπιακού Βόλου και του Πανιώνιου να συνταχθούν μαζί με τους υπόλοιπους και να απέχουν από τις υποχρεώσεις τους την 26η αγωνιστική.

«Το θέμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Απειλείται η ζωή τους και η ζωή έχει μεγάλη αξία για όλους τους ποδοσφαιριστές, όχι μόνο για αυτούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά και για όσους αγωνίζονται και στις άλλες κατηγορίες» δήλωσε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Περιμένουμε και τους παίκτες των Αστέρα Τρίπολης, Κέρκυρας, Καβάλας, Εργοτέλη, Πανιωνίου και Ολυμπιακού Βόλου. Περιμένουμε κι αυτές τις ομάδες να συνταχθούν μαζί μας για τον αγώνα κατά της βίας. Στο ίδιο μήκος κύματος περιμένουμε να είναι και η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ. Ζητάμε κάτι που στο εξωτερικό θεωρείται δεδομένο».

Στο σημείο αυτό ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε ότι επιδίωξη των ποδοσφαιριστών είναι να απέχουν από τις αναμετρήσεις της ερχόμενης αγωνιστικής, εφόσον, όμως, όλες οι ομάδες ταχθούν υπέρ αυτής της κίνησης. Και πρόσθεσε πως θα γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις στα αρμόδια όργανα, οι οποίες, αν δεν γίνουν αποδεκτές, τότε μπορεί ο ΠΣΑΠ να προχωρήσει σε αποχή των ποδοσφαιριστών από το νέο πρωτάθλημα.

Kίνδυνος για Άρη

Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη η ΠΑΕ Άρης, όπου και θα απολογηθεί για τη συμπεριφορά των οπαδών της στο ντέρμπι με τον Ηρακλή. Σοβαρός κίνδυνος τιμωρίας της έδρας για τους «κίτρινους». Επτά ακόμη ΠΑΕ απολογούνται την Πέμπτη.

Ο Άρης αντιμετωπίζει το πιο βαρύ κατηγορητήριο σε σχέση με τις ομάδες που κλήθηκαν σε απολογία για τα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς κατηγορούνται για εισβολή στον αγωνιστικό χώρο με τη λήξη της αναμέτρησης με τον Ηρακλή, προσπάθεια εισβολής στα αποδυτήρια, καταστροφές, συμπλοκές με την αστυνομία μέσα και έξω από το γήπεδο για την καταστολή των οποίων απαιτήθηκε χρήση χημικών.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, είναι σαφές πως ο Άρης απειλείται με τιμωρία της έδρας του για μία αγωνιστική.

Παράλληλα, σε απολογία για τη συμπεριφορά των οπαδών τους και για υβριστικά συνθήματα, κλήθηκαν και οι ΠΑΕ Ξάνθη, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Λάρισα, Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου και Πανιώνιος.
Πηγή: skai.gr