Φοιτητές σχεδιάζουν το ψηφιακό μουσείο της SEAT

Ένας πρωτότυπος διαγωνισμός δημιουργίας του ψηφιακού μουσείου της SEAT βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ισπανική μάρκα έχοντας ως στόχο να συγκεντρώσει όλη την ιστορία της και να την εμφανίσει στο κοινό μέσω ενός νέου ψηφιακού μουσείου, ανέθεσε σε 40 Ισπανούς και Γερμανούς φοιτητές αρχιτεκτονικής να εργαστούν σε επίπεδο διαγωνισμού προκειμένου να παρουσιάσουν τις σχεδιαστικές τους προτάσεις.  
Το συγκεκριμένο project είναι ένα event τύπου «hackathon», το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει την Παρασκευή 15 Μαΐου και μετά από 48 ώρες εργασίας οι ομάδες των φοιτητών θα καταλήξουν στον καλύτερο σχεδιασμό για το ψηφιακό μουσείο της SEAT. Η εταιρεία θα επιβραβεύσει τις τρεις πρώτες  προτάσεις και στη συνέχεια θα εφαρμόσει στην πράξη την πρόταση που ανταποκρίνεται καλύτερα στο σχετικό brief.
Στα events τύπου «hackathon», προγραμματιστές υπολογιστών συνεργάζονται εντατικά σε ομάδες και δουλεύουν πάνω σε έργα λογισμικού. Η SEAT σε αυτή τη λογική, διοργανώνει τον διαγωνισμό «Αrchithon», όπου φοιτητές και νέοι πτυχιούχοι από κορυφαία Ισπανικά και Γερμανικά Πανεπιστήμια Αρχιτεκτονικής καλούνται να παρουσιάσουν το ταλέντο τους, τις προτάσεις τους και την ικανότητα τους να καινοτομούν. Η πρόταση που θα επικρατήσει θα ανακοινωθεί την Κυριακή και οι συντάκτες της θα συνεχίσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της μετά το τέλος του event. Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από στελέχη προερχόμενα από διάφορα τμήματα της εταιρείας.
Το μελλοντικό ψηφιακό μουσείο της SEAT θα στεγάσει την ιστορία της εταιρείας, ξεκινώντας από την ίδρυση της το 1950 και δίνοντας στο κοινό μία γεύση από το μέλλον της. Επιπλέον θα υπάρχει και εκθεσιακός χώρος με προσωρινά εκθέματα-μοντέλα καθώς και χώρος με ιστορικά & εμβληματικά μοντέλα της μάρκας, με ιδιαίτερη αναφορά στους επαγγελματίες που βοήθησαν στην εταιρεία να διανύσει αυτόν τον μεγάλο δρόμο των επιτυχιών.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης