Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο γνωστός για το σημαντικό του ακαδημαικό έργο,  ομότιμος καθηγητής κλασικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θεοφάνης (Φάνης) Ι. Κακριδής.

Ο Κακριδής, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933, και ήταν γιος του επίσης γνωστού Κλασικού Φιλολόγου, Ιωάννη Θ. Κακριδή και της φιλολόγου Όλγας Κομνηνού-Κακριδή.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές κλασικής φιλολογίας στα Πανεπιστήμια του Μάιντς και του Τύμπιγκεν, στη Γερμανία, όπου δίδαξε ως λέκτορας αρχαίων και νέων ελληνικών.

Το 1964 εξελέγη καθηγητής κλασικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θέση στην οποία υπηρέτησε έως το 1984, με μια σύντομη διακοπή κατά την περίοδο της δικτατορίας.

Από το 1982 ως το 1984 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικών Μελετών και Επιμορφώσεως (ΚΕΜΕ) του Υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, μεταξύ 1981-82 διετέλεσε πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Μεταξύ 1988-1990 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ως ειδικός επιστήμονας. Στο συγγραφικό του έργο ασχολείται με την ιστορία, την ερμηνεία, την κριτική και τη μετάφραση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, καθώς και έργων ξένων πανεπιστημιακών που αναφέρονται σ' αυτή.

Παράλληλα, συμμετέχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια και αρθρογραφεί τακτικά στην εφημερίδα "Το Βήμα".

Το 1964 εξελέγη Καθηγητής κλασικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, και παρέμεινε στην θέση αυτή έως το 1984, με μια σύντομη διακοπή κατά την περίοδο της δικτατορίας.

Από το 1982 ως το 1984 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικών Μελετών και Επιμορφώσεως (ΚΕΜΕ) του Υπουργείου Παιδείας.

Τελευταίο του έργο είναι το «Η Αρχαία Ελληνική Γραμματολογία", που προορίζεται για Καθηγητές και μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης.

Με πληροφορίες από Αρχείο Συγγραφέων ΕΚΕΒΙ