Λίγο μετά τις 21:15 έγινε το καλωσόρισμα και οι συστάσεις των πολιτικών αρχηγών και των δημοσιογράφων ενώ έγινε και περιγραφή των όρων της τηλεμαχίας. 

Πρώτος έφθασε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ακολούθως ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στην  συνέχεια έφθασε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και μόλις λίγα λεπτά αργότερα ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Τους πολιτικούς αρχηγούς υποδέχονται ο Πρόεδρος και  ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, κκ Τσακνής και Ταγματάρχης, οι όποιοι έχουν διαθέσει τα προσωπικά τους γραφεία για να ετοιμαστούν οι πολιτικοί αρχηγοί.  
Λίγο μετά τις 20:30 έφθασε και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά ενώ την ώρα που έκανε δηλώσεις, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ εισήλθε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Τελευταίος, στις 20:45 αφίχθη ο Πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.


Οι κύριοι Μεϊμαράκης και Κουτσούμπας δεν προέβησαν σε κάποια δήλωση κατά την είσοδό τους στο Ραδιομέγαρο. 
Ο Πάνος Καμμένος σταμάτησε στις κάμερες και ανέφερε: « Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα και για τις εκλογές και για τη δημοκρατία. Θα ευχόμουν από εδώ και στο εξής τα debate να γίνονται με διάλογο ανάμεσα στους αρχηγούς για να μπορούν οι πολίτες να κατανοούν τις διαφορές. Θα ήθελα να τονίσω επίσης πως οι ΑΝΕΛ διευκολύνουν τη σημερινή συζήτηση καθώς ακυρώσαμε την προεκλογική μας συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη». 
Και ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης προέβη σε δήλωση προσερχόμενος για το debate: «Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω καθώς είναι η πρώτη φορά που είμαι αρχηγός κόμματος. Πολλά γίνονται για πρώτη φορά και ελπίζουμε να είναι για το καλό του τόπου. Ο διάλογος που θα γίνει σήμερα δεν έχει και τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές ώστε να υποβοηθηθεί η ενημέρωση του ελληνικού λαού. Ελπίζω να επιτευχθεί το καλύτερο για τη δημοκρατία που έχει πληγωθεί αλλά και το καλύτερο για τη βούληση του ελληνικού λαού η οποία κάποια στιγμή πρέπει να γίνει σεβαστή».  

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε: «Έχουμε σήμερα την ευκαιρία για έναν διάλογο μεταξύ μας οι πολιτικοί αλλά κυρίως έναν διάλογο με τον ελληνικό λαό. Προσωπικά θέλω να αφήσουμε στην άκρη τις άγονες αντιπαραθέσεις και να μιλήσουμε για την επόμενη ημέρα για τις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού». 

Λίγη ώρα χωρίζει τους πολιτικούς αρχηγούς από την μεταξύ τους τηλεμαχία αλλά και τους ψηφοφόρους από τις απαντήσεις που ίσως κάνουν... την διαφορά.

Ως είθισται να λέγεται από ένα debate οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν περισσότερα να χάσουν παρά να κερδίσουν, αφού και το ένα "στραβοπάτημα" μετράει. Για τα μικρά κόμματα πάντως δεν παύει να είναι μία καλή ευκαιρία να ακουστούν οι θέσεις τους σε ένα ευρύτατο ακροατήριο, το οποίο εξασφαλίζει η διακαναλική κάλυψη του γεγονότος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει το σαφές πλεονέκτημα ότι είναι ο μόνος εκ των επτά με προηγούμενη εμπειρία – συμμετοχή σε debates (2009, Ευρωεκλογές). Ωστόσο είναι και ο πολιτικός αρχηγός που θα δεχθεί τις ισχυρότερες πιέσεις από όλους τους αντιπάλους του.

Υπενθυμίζεται ότι η απευθείας μετάδοση θα γίνει από την ΕΡΤ,  ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου της οποίας, Πάνος Χαρίτος, θα είναι και ο συντονιστής της τηλεμαχίας.

Οι δημοσιογράφοι που θα απευθύνουν τις κρίσιμες ερωτήσεις προς τους... ελεγχόμενους πολιτικούς αρχηγούς είναι οι εξής:
Όλγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη (ΑNT1), Μάρα Ζαχαρέα (Star), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ) και Μάκης Γιομπαζόλιας (Εpsilon).

Το skai.gr με συνεχή ενημέρωση από τις 21:00 θα δίνει λεπτό προς λεπτό την ουσία και τον παλμό των εξελίξεων... εντός και εκτός του τηλεοπτικού πλατό