Αισιόδοξος για τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος της Κεντροαριστεράς δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος στην Εφημερίδα των Συντακτών, διευκρινίζοντας πως η Νέα Ελλάδα δεν διαλύεται.

«Η Νέα Ελλάδα, το κόμμα που ιδρύσαμε, δεν διαλύεται. Είναι συνιστώσα της ΕΛΙΑΣ και συμμετέχει στις διαδικασίες του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης» δηλώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Για τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος της Κεντροαριστεράς με συνιστώσες αλά ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει πως αυτό είναι ένα ενδεχόμενο και θα εξαρτηθεί, από τη στάση της ΔΗΜΑΡ ή των στελεχών της.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας στην ερώτηση αν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου ή θα πάμε σε πρόωρες εκλογές αναφέρει πως «αν επιτευχθεί η εξομάλυνση του προγράμματος (π.χ. οι ρυθμίσεις των οφειλών, η απάλειψη των απολύσεων στο δημόσιο τομέα και η μη νομοθέτηση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα), μπορεί να έχουμε προεδρικές πλειοψηφίες δύο ειδών: μια Κεντροαριστερή, αλλά και μια Κεντροδεξιά. Ο νοών νοείτω».

Ο υπουργός Παιδείας υπογραμμίζει πως δεν τίθεται θέμα να κάνει η δημοκρατική παράταξη κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ.

«Ούτε εμείς το θέλουμε ούτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σηκώνει κανένα από τα βάρη της Ελλάδας και των πολιτών που εμείς σηκώνουμε, αλλά και τα στελέχη του ευτελίζουν όποιο από τα στελέχη της Κεντροαριστεράς, κακώς κάνοντας, τους απευθύνεται».