Υγεία  

 Επικοινωνία με συντάκτη Μέγεθος Κειμένου

Καταγγελίες για έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία

Οι καταγγελίες έγιναν από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος

04/02/2010 | 20:42 Τελευταία Ενημέρωση 20:42 04/02/2010

Σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία κατήγγειλε η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως επισημαίνει η Ένωση, ενώ σε μια παθολογική κλινική αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής σε 7 ασθενείς, στον Ευαγγελισμό κατά την νυχτερινή βάρδια αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής σε 50 ασθενείς.

Η Ένωση τονίζει επίσης ότι στις μονάδες εντατικής θεραπείας παγκοσμίως αντιστοιχεί το πολύ ένας νοσηλευτής σε 3 με 4 ασθενείς, στη χώρα μας 3 με 4 νοσηλευτές λειτουργούν ΜΕΘ με 14 κρεβάτια, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, ακόμη και απώλεια ζωής.

Όπως υποστηρίζουν οι νοσηλευτές, τα νοσοκομεία υπολειτουργούν και στηρίζονται στον παράγοντα τύχη και στο φιλότιμο των εργαζομένων.
 Επικοινωνία με συντάκτη
 
 

Η θεραπεία της γαστρίτιδας προστατεύει από το Αλτσχάιμερ
Με το βακτήριο του πυλωρού που προκαλεί γαστρίτιδα και έλκος συνδέεται η νόσος Α…
12.03.2010, 16:55
"Αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο για το κάπνισμα"
Το υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες θα φέρει πιο αυστηρό θεσμικό πλαίσιο για…
12.03.2010, 08:54
Οι άνδρες ξεπερνούν τις γυναίκες στα χρόνια σεξουαλικής ζωής
Οι άνδρες ζουν λιγότερο από τις γυναίκες, αλλά τουλάχιστον τις ξεπερνούν στην "η…
12.03.2010, 06:03

ΣΚΑΪΨΗΦΙΣΤΕ

Με τις περικοπές στους μισθούς:


ΑΡΧΕΙΟ| ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ