Οι ΑΠΕ χρειάζονται αποκέντρωση
Δηλώσεις Τίνας Μπιρμπίλη στην πρώτη της δημόσια παρέμβαση σε διημερίδα του Δικτύου "Μεσόγειος SOS"
06/11/2009 | 21:21
Τελευταία Ενημέρωση 21:21 06/11/2009
Φωτογραφία αρχείου
Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι ο αποκεντρωμένος σχεδιασμός των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έτσι ώστε κάθε κάτοικος να έχει τη δυνατότητα να καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες, τόνισε η αρμόδια υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη, κατά την πρώτη της δημόσια παρέμβαση σε διημερίδα του Δικτύου "Μεσόγειος SOS".
Ανέφερε, επίσης, ότι στα σχέδια του υπουργείου είναι και η αλλαγή του χωροταξικού.
Αναφορικά με τον λιγνίτη, επανέλαβε ότι θα αντικατασταθούν οι παλιές μονάδες, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι "η πυρηνική ενέργεια δεν αποτελεί λύση."
Για την Κοπεγχάγη, είπε ότι στην επόμενη Σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ, στις 23 Νοεμβρίου, θα επανεκτιμήσουμε τις θέσεις και των άλλων χωρών και χαρακτήρισε γενναία τη στάση της Ελλάδας στο προηγούμενο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, αναφορικά με τις μειώσεις εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου από τη Ναυτιλία, παρά το κόστος που αυτό πρακτικά σημαίνει.